tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Brister konstaterade på Sus-klinik

Publicerad: 4 april 2013, 06:31

Barn- och ungdomsmedicinska kliniken i Malmö och Lund har för få specialistsjuksköterskor för att kunna garantera patientsäkerheten för de mest sjuka barnen.


Utbildningar som skulle bidra till att höja patientsäkerheten har inte heller genomförts, konstaterar Socialstyrelsen, som nu framför kritik mot kliniken, berättar Skånska Dagbladet.

– Vi tycker självklart att det är allvarligt att verksamheten redovisar att man vidtagit åtgärder som ska höja patientsäkerheten för svårt sjuka barn, men när vi kommer dit så visar det sig att inget av det som uppgivits har genomförs, säger Mette Marklund, tillsynsansvarig på Socialstyrelsen, till Skånska Dagbladet.

Klinikchef Katarina Johnsson uppger att orsaken till den låga bemanningen är att det finns en brist på utbildade sjuksköterskor och att Skånes universitetssjukhus har ett anställningsstopp.

Socialstyrelsen vill att kliniken redovisar hur den ska säkerställa en hög patientsäkerhet med tanke på sjuksköterskebristen. Annars kan det sluta med vite.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev