Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Brittiska ambulanser ska få svensk IT-utrustning

Publicerad: 5 maj 2006, 11:50

Det svenska företaget Ortivus har fått ett storkontrakt. Under nio år ska företaget leverera IT-applikationer till ambulanser i en av Storbritanniens fem sjukvårdsregioner.


Exakt hur mycket kontraktet är värt är inte klart. Enligt ett pressmeddelande från Ortivus pågår nu diskussioner om kommersiella och ekonomiska villkor.

Ortivus har utsetts till förstahandsleverantör till Fujitsu Services. Under nio år ska det svenska företaget leverera mjukvara för elektroniska patientjournaler till 800 ambulanser. Mjukvaran kallas Mobimed electronic patient record och är ett sätt att dokumentera patientdata vid upphämtning eller under ambulansfärd.

De data som behövs levereras till en datacentral via ett trådlöst nätverk. Sedan görs dessa patientdata tillgängliga för sjukhusen och kan dessutom integreras med andra datajournalsystem.

Hela satsningen ingår i den offentliga brittiska sjukvårdens program för att förbättra IT i vården, Connecting for Health. Tanken är att sjukvårdens IT-system ska integreras så att sjukvårdspersonal kan få tillgång till patientinformation när den behövs. Den totala budgeten för Connecting for Health ligger på drygt 80 miljarder kronor.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev