Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Brommageriatriken får prövningstillstånd

Publicerad: 23 december 2005, 12:42

Regeringsrätten har beslutat att Stockholms läns landstings upphandling av äldrevård i Bromma ska prövas i rätten. Beslutet innebär en ny chans för Brommageriatriken.


Det har nu gått två månader sedan Stockholms läns landsting avslutade den stora upphandlingen av geriatrisk och somatisk vård. Brommageriatriken, som är ett personalägt bolag med 400 anställda, förlorade upphandlingen för äldrevård och specialiserad hemsjukvård i Bromma och Västerort. Deras anbud låg på 250 miljoner kronor, medan vinnaren Stockholms sjukhem begärde 227 miljoner kronor.

Enligt Brommageriatriken uppfyller Stockholms sjukhem inte alla skall-krav i upphandlingen och därför överklagade bolaget landstingets beslut. Efter bakslag i både länsrätt och kammarrätt gick Brommageriatriken vidare till Regeringsrätten. Nu har rätten beviljat bolaget prövningstillstånd, skriver Dagens Nyheter. Beslutet innebär att Stockholms läns landsting måste vänta med att slutföra upphandlingen.

- Vi vill gärna se Regeringsrättens utslag som en första delseger, säger Brommageriatrikens vd Ulf Thörnevik till Dagens Nyheter.

I samband med den stora upphandlingen i oktober överklagades ytterligare två beslut till länsrätten. Det var Stockholms specialistvård, som bedriver vård vid Löwenströmska sjukhuset i Upplands Väsby, och ASiH i Norrtälje. I båda fallen fick landstinget rätt och besluten har inte överklagats.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev