Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bröt sekretessen när patienten hotade mörda Filippa Reinfeldt

Publicerad: 15 november 2007, 11:12

När 42-åringen hotade att mörda landstingsrådet Filippa Reinfeldt (m) bröt personalen på S:t Görans sjukhus patientsekretessen och kontaktade Säpo.


OBS! Denna tidiga version av artikel bygger på uppgifter från Aftonbladet som nu dementerats av såväl Säpo som åklagare.

En 42-årig man som sedan i november tvångsvårdats på psykiatriska kliniken vid S:t Görans sjukhus i Stockholm anhölls på onsdagskvällen, uppger Aftonbladet.

Orsaken är att han ska ha planlagt att mörda Filippa Reinfeldt (m), sjukvårdslandstingsråd i Stockholms läns landsting.

Det var efter att mannen talat öppet om mordplanerna och lagt undan pengar för att köpa ett skjutvapen som läkare vid S:t Görans sjukhus, enligt tidningen, valde att bryta patientsekretessen och kontakta Säpo.

Misstankarna mot 42-åringen har stärkts efter att polisen gjort en husrannsakan i hans lägenhet som ligger inte långt från Filippa Reinfeldts arbetsplats, Landstingshuset på Kungsholmen. Vid husrannsakan påträffades bland annat planritningar på fastigheter i området.

Mannen fördes efter anhållandet till rättspsykiatriska avdelningen på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge.

Anders Fridell, presschef i Stockholms läns landsting, ville på torsdagsmorgonen inte lämna några kommentarer.

– Jag är inte insatt och vi kommenterar inte säkerhetsfrågor. Jag kan inte heller kommentera om mannen varit tvångsvårdad, eftersom jag då bryter mot patientsekretessen, säger han.

Läs även: Läkare bröt sekretessen - men uppgifter om mordhot dementeras

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News