Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Capio delar upp verksamheten

Publicerad: 20 september 2007, 12:48

Vårdjätten delar upp sig i två bolag - ett för vård och ett för diagnostik. Ny ordförande i Capiokoncernen blir Thomas Berglund, tidigare koncernchef för säkerhetsbolaget Securitas.


För en dryg månad sedan förvärvade Capio det schweiziska diagnostikföretaget Unilabs. Nu satsar Capio på att dela upp sina verksamheter inom vård respektive diagnostik i två separata bolag.

Capio Healthcare blir, genom att dotterbolaget Capio Diagnostik går upp i Unilabs, ett renodlat vårdföretag, medan Unilabs koncentrerar verksamheten till laboratoriemedicin och radiologi.

– Tanken är att de båda bolagen ska expandera fortare och bli ännu duktigare genom att fokusera på den egna verksamheten. Vårdcentraler och sjukhus möter patienter, diagnostik är ett antal små fabriker. Det är skilda verksamheter som inte hänger ihop, säger Thomas Berglund, nytillträdd styrelseordförande i Capiokoncernen, till Dagens Industri

Thomas Berglund kommer till Capio efter 23 år inom säkerhetsföretaget Securitas, vilket under hans ledning expanderade internationellt och, liksom nu Capio, delade upp olika verksamheter i separata bolag.

– Jag kan inget om sjukvård, men jag tror att jag vet hur man internationaliserar lokala tjänsteföretag, säger han till tidningen.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News