Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

”Carema följde etiska riktlinjerna”

Publicerad: 9 mars 2012, 09:05

De etiska riktlinjerna följdes. Det är Vårdföretagarnas slutsats efter en granskning av Carema Care.


Branschorganisationen Vårdföretagarnas etikråd beslutade i november att undersöka om Carema Care brutit mot de etiska riktlinjerna efter den stora uppmärksamheten kring missförhållanden på bland annat äldreboendet Koppargården.

Etikrådet klandrar Carema Care på några punkter som rör kvalitetsarbete, handledning och läkarkontinuitet, men det är inte så allvarlig kritik att företaget anses ha gått ifrån de etiska riktlinjerna. De mer uppseendeväckande rapporterna om bland annat blöjvägning av besparingsskäl och avsaknad av meddelarskydd avfärdar rådet som  felaktiga uppgifter .

Det finns enligt rådet en vilja hos företaget att åtgärda bristerna och man nöjer sig med att uppmana Carema Cares ledning att driva igenom förbättringarna och se till att de följs i hela organisationen.

Vårdföretagarnas styrelse skriver i en debattartikel i Svenska Dagbladet:  Inget tyder heller på att äldreomsorgens problem kan knytas till vissa företag eller ägarformer. I den mån allmänheten fått den bilden är den vilseförd .

DANIEL PERSSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev