Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Carema Sjukvård ersätter ny vd

Publicerad: 5 mars 2012, 13:44

Den nya chefen för Carema Sjukvård petas och ersätts redan innan han hunnit börja. Företaget menar att det behövs en ledare med medicinsk kunskap.


I början av året utsågs Andreas Berggren, i grunden civilekonom, till ny vd för Carema Sjukvård. Han hämtades från belysningsföretaget Fagerhult, där han var regionchef för Västeuropa, och skulle ha gjort sin första arbetsdag på nya jobbet om en vecka.

Men nu har Carema petat honom och värvat ytterligare en ny vd. Förutsättningarna för uppdraget har förändrats, enligt företaget.

– Vi behöver en person med en annan bakgrund och medicinsk ledarkompetens, säger Fredrik Gren, vd för moderbolaget Ambea, i ett pressmeddelande.

Den personen är Lena Munkhammar, som tillträdde i dag måndag. Hon är läkare med tre specialiteter: neurologi, allmän internmedicin och geriatrik. Hon har bland annat varit sjukhusdirektör för Gävle sjukhus och affärsområdeschef för den privata vårdkoncernen Inom. Hon har facklig bakgrund som ordförande för Läkarföreningen i Gävleborgs län och ledamot i Sveriges läkarförbunds styrelse centralt.

– Det ska bli oerhört spännande och utmanande att få leda Carema Sjukvård. Det jag hittills sett av företaget är medarbetare med stort engagemang och kompetens, som brinner för det de gör. Eftersom jag själv är läkare känns det extra roligt och intressant att börja här och jag gör det med stor ödmjukhet inför uppdraget, säger Lena Munkhammar i ett pressmeddelande.

DANIEL PERSSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev