Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Cehis vill snabba på myndighetsstart

Publicerad: 4 februari 2013, 10:11

Den samverkan som ska ligga till grund för Myndigheten för apoteks- och vårdinfrastruktur borde redan vara i gång, anser Center för e-hälsa i samverkan, Cehis.


Den 1 januari 2014 är det tänkt att Apotekens Service ska ombildas till Myndigheten för apoteks- och vårdinfrastruktur, aningen ologiskt förkortad till Inframed.

Men många av de databaser som i framtiden ska administreras av Inframed, och som i dag förvaltas av bland annat det landstingsägda bolaget Inera, borde flyttas redan nu, eller egentligen i förra månaden, skriver Cehis i ett brev till socialdepartementet.

I brevet nämns bland annat svensk informationsdatabas för läkemedel, Sil, och interaktionsdatabasen Sfinx. Cehis föreslår att socialdepartementet tar över förvaltningsansvaret för databaserna för att sedan passa det vidare till Inframed och skriver följande:

”Med hänsyn till nu pågående organisationsförändringar, nya former för samverkan inom och mellan landsting, regioner och kommuner bör den gemensamma förvaltningen införas snarast och inte vänta till 2014 eller senare. I annat fall kan mindre effektiva lösningar vinna försteg.”

Brevet har nu legat på socialdepartementet i över en vecka i väntan på att fördelas till en handläggare.

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News