Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Chef ändrar sig om avhopp

Publicerad: 17 juni 2011, 11:30

Den avhoppade verksamhetschefen för medicinkliniken i Nyköping ändrar sig och behåller uppdraget efter ett löfte om att resursfördelningen ska ses över.


Tidigare i veckan meddelade Hans Naver, verksamhetschef för medicinkliniken vid Nyköpings lasarett, att han lämnar sitt chefsuppdrag. Bakom beslutet låg missnöje med landstingets senaste sparpaket och en känsla av att hans klinik missgynnas jämfört med medicinklinikerna i Eskilstuna och Katrineholm.

Hans Naver fick uppbackning av klinikens anställda, som uppvaktade Landstinget Sörmland med protestbrev där den ansvarige divisionschefen Hans Tanghöj fick hård kritik.

Nu står det klart att Hans Naver blir kvar som chef. Vid ett möte tillsammans med Hans Tanghöj och hälso- och sjukvårdschefen Jörgen Striem har han fått löfte om att landstinget ska se över hur pengarna mellan de tre sjukhusen ska fördelas.

– Det var ett bra samtal och det finns nu ett ömsesidigt förtroende mellan oss. Jag är glad att det nu blir en översyn av resursfördelningen mellan medicinklinikerna, säger Hans Naver i ett pressmeddelande.

Relaterat material

Stort missnöje i Nyköping

Verksamhetschef slutar i protest mot besparingar i Nyköping

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News