Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag25.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Chef för Danderyds hjärtklinik årets kvinnliga ledare i vården

Publicerad: 25 Maj 2011, 16:00

Karin Malmqvist, verksamhetschef på hjärtkliniken, Danderyds sjukhus, har i dag, onsdagen den 25 maj, utsetts till Årets kvinnliga ledare i sjukvården av Dagens Medicin.


Motiveringen från juryn lyder:

"För sitt modiga ledarskap och framgångsrika utvecklingsarbete i en organisation under stort förändringstryck, där hon har lyckats tänka nytt, motivera och entusiasmera sina medarbetare och ständigt se nya möjligheter."

Priset delades ut på onsdagskvällen av statssekreterare Karin Johansson (KD) i samband med Dagens Medicins temadag om kvinnors ledarskap i Stockholm.

Två kvinnor, Raija Tyni-Lenné, docent och tidigare verksamhetschef på sjukgymnastkliniken, Karolinska universitetssjukhuset, samt Anki Andersson, verksamhetschef, Ersboda hälsocentral i Umeå, får hedersomnämnanden av juryn.

Motiveringen för Raija Tyni-Lenné lyder:
 För att genom strategiskt arbete ha brutit ny mark för en profession under utveckling och för sitt engagerade arbete med att utveckla ledarskapet i hälso- och sjukvården .

Motiveringen för Anki Andersson lyder:
 För att i sitt arbete inom ett av hälso- och sjukvårdens mest centrala områden, primärvården, ha fått verksamhet och medarbetare att växa och utvecklas i samklang med sig själv som stark personlig förebild.

Dagens Medicin delar för andra året i rad ut utmärkelsen Årets kvinnliga ledare till kvinnor i sjukvården som genom sitt ledarskap visat utomordentlig förmåga att utveckla och förbättra verksamheten, både för patienter och medarbetare.  Utmärkelsen ska bidra till att betona det goda ledarskapets betydelse för utveckling av vården, men också särskilt uppmärksamma kvinnor som ledare och skapa förebilder för de många kvinnorna i vården.

46 kvinnor har nominerats till utmärkelsen i år.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev