Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Chefen för 3R lämnade inte sin post frivilligt

Publicerad: 11 November 2015, 09:10

Region Skåne, Stockholms läns landsting och Västra Götalands­regionen är de tre R som äger och står bakom programmet 3R. Det startade 2014, har tillägget Framtidens vårdinformationsmiljö och är tänkt att mynna ut i gemensamt system för bland annat journaler och patient­kommunikation.

Foto: Thinkstock

Programdirektören för det stora it-projektet 3R slutade inte själv­mant. Hon sades upp av Skånes nya regiondirektör Alf Jönsson.


Ämnen i artikeln:

Region Skåne

Dagens Medicin har tidigare rapporterat om att Annika Palmkvist den 20 augusti i år slutade sin tjänst som programdirektör för 3R efter sju månader.

På projektets hemsida står det att hon lämnade sitt uppdrag för nya utmaningar och att arbetet med att rekrytera hennes efterträdare skulle inledas omedelbart.

I själva verket sades hon upp av Region Skånes nye regiondirektör Alf Jönsson.

Varför då?

– Efter en tid blev det tydligt att mycket av arbetet som det centrala programkontoret skulle göra redan bedrevs i de tre organisationernas linjeverksamhet. Då diskuterade vi de nya förutsättningarna och blev ganska snabbt överens om att programdirektörsrollen inte var densamma längre. Och hon lämnade uppdraget, säger Alf Jönsson till Dagens Medicin.

Så det fanns inget behov av tjänsten?

– Rollen blev annorlunda. Tack ska du ha, säger Alf Jönsson och lägger snabbt på luren.

Enligt Annika Palmkvists anställningsavtal, underskrivet av Alf Jönssons företrädare Jonas Rastad, hade hon rätt till tolv månaders uppsägningstid om regionen sade upp henne och tre månader om hon själv valde att sluta.

Hon fick tolv månadslöner.

Dagens Medicin har sökt Annika Palmkvist.

Relaterat material

Omstart för 3R

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Region Skåne

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev