onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Chefen för Akademiska slutar

Publicerad: 10 november 2010, 14:01

Chefen för Akademiska slutar Foto: Marie Beckman Suurküla lämnar Akademiska sjukhuset.

Marie Beckman Suurküla lämnar sitt uppdrag som sjukhusdirektör för Akademiska sjukhuset i Uppsala. Från den 1 december är tjänsten vakant.


– Jag har varit här i nästan fyra år och har haft fantastiskt roligt. Jag har bland annat varit med att utveckla och starta upp Lean, men nu känner jag att det är dags att göra någonting annat, säger hon till Dagens Medicin.

Sjukhusets ekonomi har visat på minusresultat och Marie Beckman Suurküla sticker inte under stol med att ”de stora ekonomiska åtaganden” som väntar sjukhusdirektören för Akademiska har bidragit till att hon nu säger upp sig.

– Det kanske är någon annan som ska ta över. Alla ledare har sin profil och jag har drivit på för utveckling, stärkt varumärket och skapat goda relationer med Uppsala universitet.

Hon började tänka på att lämna sin tjänst efter sommaren och i dag, onsdag, passade det av ”personliga skäl” bra att offentliggöra beslutet.

– Jag är väldigt nöjd med det jag har åstadkommit, men man måste bestämma sig någon gång.

Sjukhusdirektörsstolen är tom från och med den 1 december men Marie Beckman Suurküla kommer att fortsätta fullfölja andra uppdrag inom landstinget fram till maj 2011. Då hon sagt upp sig på egen begäran kommer landstinget inte att betala ut något avgångsvederlag. Vad som händer sedan vet hon inte.

– Jag får se, jag har inget konkret anbud eller jobb. Jag har lite idéer och har alltid varit road av forskning och utveckling och följer de grupper som arbetar med det nationellt extra noga.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev