Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Chefen för barnpsykiatrin i Värmland slutar

Publicerad: 31 maj 2006, 08:58

Ola Lindgren, chef för barn- och ungdomspsykiatrin i Landstinget i Värmland, har beslutat att lämna chefsposten när hans förordnande löper ut vid årsskiftet.


Ämnen i artikeln:

Barnpsykiatri

Socialstyrelsen har tidigare riktat kritik mot vuxenpsykiatrin i Landstinget i Värmland. För ett och ett halvt år sedan tvingades dåvarande länsverksamhetschefen Peter Lewin lämna sin post efter konflikter med landstingsledningen. I samband med detta valde även chefsöverläkaren vid psykiatrin på Centralsjukhuset i Karlstad, Birgitta Bernbäck, att lämna sin post. Hennes förklaring var att hon inte kunde ta det medicinska ansvaret för en psykvård som fått minskade resurser.

Men i Värmlands Folkblad säger Ola Lindgren att det inte ligger någon dramatik bakom hans beslut att sluta. Anledningen är helt enkelt att han vill återvända till patientarbetet.

- För några år sedan skickade barn- och ungdomspsykiatrin i Värmland ut nödrop om bristande resurser och extremt långa köer. Men nu har man i stort sett lyckats komma ikapp behovet, säger Ola Lindgren till tidningen.

Ämnen i artikeln:

Barnpsykiatri

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev