Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Chefer i Stockholm får gräddfil till sjukvård

Publicerad: 6 november 2007, 10:18

Stockholms stad inför separat företagshälsovård för sina förvaltnings- och bolagschefer. Beslutet är en del i en satsning för att locka kompetenta chefer till kommunen.


Det var vid gårdagens fullmäktigemöte som stadens politiker röstade igenom ett förslag om att göra det mer attraktivt att vara chef inom Stockholms stad. En del i denna satsning är att samtliga chefer ska erbjudas separat företagshälsovård.

Detta är något som oppositionen i kommunen vänder sig emot. Teres Lindberg (s), ledamot i personal- och jämställdhetsutskottet, säger till tidningen Metro att hon tycker att cheferna kan gå till samma läkare som vårdbiträden, vaktmästare och andra anställda i staden.

Men Ewa Samuelsson (kd), ordförande i personal- och jämställdhetsutskottet, menar att kritiken är populistisk.

– Jag förstår inte att de lyfter fram de här detaljerna. Det här handlar om ett batteri av åtgärder för att få fram bra chefer och ledare i staden, säger hon till tidningen.

Förutom den separata företagshälsovården för Stockholmscheferna innehåller chefssatsningen även andra förmåner, såsom rätt till tjänstebil, pensionsrådgivning och kompletterande försäkringar.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News