Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Chefer inom NU-sjukvården vädjar till Arbetsmiljöverket

Publicerad: 22 juli 2009, 09:55

Förhållandena för personalen inom NU-sjukvården är ”katastrofala”, enligt en anonym vädjan om hjälp från flera verksamhetschefer.


Bakom brevet till Arbetsmiljöverket står flera enhetschefer inom NU-sjukvården, det vill säga vården i nordvästra delen av Västra Götalandsregionen. Av rädsla för repressalier från arbetsgivaren har de inte undertecknat med sina namn, skriver tidningen Bohusläningen.

Cheferna beskriver en situation där besparingar och neddragningar över sommaren gör att de anställda utsätts för ohälsosam stress. Arbetsbördan gör att de inte hinner ta raster eller kan gå hem när de slutar för dagen.

Hjälp oss! Förhållandena inom NU-sjukvården är katastrofala för personalen! , skriver cheferna i sitt brev enligt Bohusläningen.

Jan Swedberg, biträdande tillsynsdirektör på Arbetsmiljöverket i Göteborg, uppger att brevet innehåller för få konkreta uppgifter för att myndigheten ska kunna göra något. Patrick Ericksson, tillförordnad chefläkare och sjukhusdirektör för NU-sjukvården, säger sig vara medveten om problemen men att situationen är på väg att förbättras.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev