Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Chefer på Sahlgrenska tonar ned motsättningar

Publicerad: 24 november 2008, 13:03

Sahlgrenska universitets- sjukhuset och Sahlgrenska akademin i Göteborg ska få full insyn i varandras chefsrekrytering. Det blev resultatet av förra veckans krismöte.


Dagens Medicin rapporterade om konflikten mellan de höga cheferna på Sahlgrenska universitetssjukhuset och Sahlgrenska akademin i Göteborg i förra veckan. Lars Ekström, områdeschef för bland annat medicin på sjukhuset, ansåg sig vara utsatt för en förtalskampanj efter att hans engagemang i två fristående stiftelser kritiserats.

Dessutom ifrågasatte Olle Larkö, dekan vid Sahlgrenska akademin, Lars Ekström och flera andra områdeschefer vid sjukhuset för att de inte doktorerat.

Efter rapporteringen om konflikten träffades Lars Ekström, sjukhusdirektören Jan Eriksson, Olle Larkö och prefekten Olle Isaksson från akademin för ett krismöte. Där enades de om att sjukhusledningen och ledningen för akademin ska få insyn i varandras chefsrekrytering.

Samtidigt släpper Olle Larkö sitt krav på att områdescheferna vid sjukhuset ska ha doktorerat.

– Jag är inte fundamentalist. Man kan göra undantag, säger han till Göteborgs-Posten.

När det gäller kritiken mot Lars Ekström är båda parterna förtegna.

– Vi gick igenom händelseförloppet. Oavsett vem som har sagt vad vid olika tillfällen har jag inga ytterligare kommentarer till det, säger sjukhusdirektören Jan Eriksson till Göteborgs-Posten.

– Ibland har vi olika syn på saker och ting. Men vi har ett samboförhållande som är olösbart. Och i grunden är ändå samarbetet bra mellan organisationerna, tycker Olle Larkö.

Relaterat material

Chefsbråk orsakar kris på Sahlgrenska i Göteborg

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev