fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Chefer sökes i expressfart på NKS

Publicerad: 16 februari 2016, 11:30

Nya Karolinska i Solna.

Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Chefer med akademiska meriter och visionär blick ska leda Karolinska in i framtiden. Sjukhuset behöver totalt 350 nya ledare. Och det är bråttom.

Ämnen i artikeln:

Stockholms läns landstingNya Karolinska Solna, NKS

Profilen på de högsta chefstjänsterna i Karolinskas nya organisationsmodell är tydligt akademisk. Den utan docentur göre sig knappast besvär.

I en första omgång söks nu 65 tema-, funktions- och patientområdeschefer, liksom omvårdnadsansvariga som ska ha breda ansvarsområden. De ska vara föredömen, utveckla sjukvården, interagera med Karolinska institutet, ha ansvar för personal och ekonomi. Bland annat.

Men det gäller att bestämma sig snabbt. Den 19 februari ska ansökan till dessa tjänster vara inne, via ett särskilt webbformulär. Ansökningstiden på två veckor är rimlig, tycker sjukhusets HR-direktör Anna-Karin Samuelson.

– Men vi diskuterar ändå att utöka ansökningstiden något, för att fler ska hinna söka. I mitten av mars räknar vi med att dessa chefer ska vara tillsatta, de ska sedan vara aktiva i rekryteringen av ytterligare runt 300 chefer på lägre nivå i organisationen, berättar hon.

I mitten av maj ska hela den stora rekryteringsprocessen av alla chefer vara färdig.

– Intresset för jobben är stort, det här är något som det talas mycket om på sjukhuset just nu. Till vår hjälp har vi projektledare som arbetat med stora rekryteringsprogram tidigare, säger Anna-Karin Samuelson.

Men Läkarföreningen på sjukhuset tycker att rekryteringsprocessen går för snabbt.

– Ansökningstiden är extremt kort för den här typen av tjänster. Om man vill ha de bästa ledarna krävs det tid för att få in och värdera ansökningarna, säger Yvonne Dellmark, ordförande i föreningen.

Hon är också kritisk till att annonserna betonar de akademiska meriterna så tydligt.

– Det är olyckligt att det inte står någonting om klinisk medicinsk kompetens i annonserna. Det är nummer ett anser vi. Den akademiska meriteringen är viktig men kommer därefter.

Relaterat material

Alla nuvarande chefer måste söka nya jobb på NKS

MIA WÄRNGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev