Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Chefstillsättning i Stockholm dröjer

Publicerad: 6 augusti 2014, 11:46

Först efter valet bestämmer Stockholms läns landsting vem som ska bli ny hälso- och sjukvårdsdirektör. Chefsjobbets inriktning beror på valutgången.


– Kandidaterna vill säkert veta om uppdraget innebär att fortsätta privatisera specialistsjukvården eller att arbeta för en ökad jämlikhet för alla invånare, säger Dag Larsson (S), 2:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Sista veckan i juni stod det klart att den nuvarande hälso- och sjukvårdsdirektören Catarina Andersson Forsman blir chef för Läkemedelsverket. Efter sju år lämnar hon Stockholms läns landsting, där hon även är biträdande landstingsdirektör.

Majoriteten och oppositionen har tillsammans påbörjat rekryteringen av en efterträdare och i månadsskiftet augusti-september ska en kravspecifikation arbetas fram.

– Rekrytering av förvaltningschefer görs alltid över blockgränserna och det är en tradition vi är måna om, säger Gustaf Stenlund, presschef för Moderaterna i Stockholms läns landsting.

Såvitt både han och Dag Larsson minns har alla chefstillsättningar skett i enighet mellan de stora partierna.

Gustaf Stenlund räknar med att den nya hälso- och sjukvårdsdirektören ska vara på plats före årsskiftet. Catarina Andersson Forsman börjar på Läkemedelsverket den 1 oktober och under mellantiden kommer en tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör att tjänstgöra. Vem det blir är ännu inte klart.

Dag Larsson är inställd på att några beslut om den nya toppchefen inte fattas före valet, den 14 september. Detta inte minst för att de sökande ska veta vilken sorts hälso- och sjukvårdspolitik de ska verkställa.

Relaterat material

”Det är en fantastisk förmån att få utmana sig själv”

VIVIANNE SPRENGEL

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev