tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Dagens Apoteks granskning ger eko i riksdagen

Publicerad: 15 februari 2013, 09:21

Efter Dagens Apoteks granskning av olaglig försäljning av receptfria läkemedel i butiker kräver en riksdagsledamot svar från socialminister Göran Hägglund (KD).


Riksdagsledamoten Meeri Wasberg (S) tar fasta på Dagens Apoteks granskning i en interpellation om receptfria läkemedel. Hon är orolig över konsumtionen av värktabletter. Efter att ha läst om hur 9 av 18 kontrollerade butiker sålde läkemedel illegalt, det vill säga utan att ha anmält sin försäljning till Läkemedelsverket, skriver hon i sin interpellation:  Man får en andrahandsmarknad som det saknas kontroll över och som äventyrar kundernas säkerhet. Det finns skäl till att det finns regelverk, det handlar om potenta substanser som kan vara farliga, och därför är det viktigt att reglerna följs.

Meeri Wasberg har ingenting emot att receptfria läkemedel säljs under kontrollerade former i handeln.  Men det förutsätter att regelverket följs så att säkerheten och tryggheten kring försäljningen kan upprätthållas.

Hon ställer nu frågan till socialministern vilka initiativ han tänker ta för att se till att regelverket kring försäljning av receptfria läkemedel i handeln följs.

Dagens Apotek har tidigare sökt Göran Hägglund (KD) i frågan, men han har via sin presschef avböjt att kommentera Dagens Apoteks granskning. Interpellationen måste han dock svara muntligt på i riksdagens kammare.

CHARLOTTA KJELLBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev