Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Dagens Medicin får ny ledning – Mikael Nestius chefredaktör

Publicerad: 27 augusti 2009, 08:00

Dagens Medicins nya chefredaktör, Mikael Nestius, vill göra Dagens Medicin modernare samtidigt som trovärdigheten bibehålls. (Ny version 11.44)


Den 16 september publiceras Per Gunnar Holmgrens sista ledare i Dagens Medicin. Samma dag tillträder hans efterträdare på chefredaktörsposten, journalisten Mikael Nestius.

– Sjukvården står inför gigantiska utmaningar som det ska bli spännande att följa. Jag har själv ingen egen större erfarenhet från sjukvårdsområdet men är oerhört intresserad av det. Till en början kommer jag att skriva krönikor i tidningen, så småningom kanske det blir mer av typen ledare där jag har egna ståndpunkter. Jag vill aktivt delta i opinionsbildningen i sjukvårdsfrågorna, säger Mikael Nestius.

Han beskriver sig själv som en tävlingsmänniska som gillar utmaningar.

Vilka är då utmaningarna i det nya jobbet?

– Dels är det problemet med det minskade tidningsläsandet och hur vi långsiktigt ska möta det. Dels är det frågan om hur man ska kunna tjäna pengar på att ha kvalificerad journalistik på sajten.

Mikael Nestius är född 1961 och har tidigare startat flera gratistidningar i Stockholm. Sedan 2002 har han varit chefredaktör och vd för den Bonnierägda Stockholm City.

Finns det något med Dagens Medicin som du tycker sämre om?

– Det finns saker att göra formmässigt, så att tidningen känns modernare i sitt uttryck. Men den får inte tappa i trovärdighet, säger Mikael Nestius som även övertar posten som vd för Dagens Medicin i Sverige.

Ny vd för det Bonnierägda moderbolaget Medicine Today International, MTI, blir Anders Eriksson som det senaste halvåret har arbetat som vd för Bonnier Business Press i Central- och Östeuropa.

– Jag ser flera utvecklingsmöjligheter för Dagens Medicins tidningar i Östeuropa. Dels kan vi växa i de länder där de redan finns, som Polen, Slovenien och Estland men jag ser även nya marknader i andra länder, säger Anders Eriksson.

I maj månad berättade Per Gunnar Holmgren, chefredaktör för Dagens Medicin sedan 15 år tillbaka, att han accepterat ett erbjudande från Nobelstiftelsen om att bli vd för Nobel Web AB, som bland annat driver en sajt om de upptäckter och insatser som lett fram till Nobelprisen.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev