söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Dagens Medicin intar scenen på årets Riksstämma

Publicerad: 17 november 2010, 09:02

Mitt i sjukvårdsdebatten och mitt på Riksstämman finns Dagens Medicin – som i år också ansvarar för debatten på Stora scenen under de tre mässdagarna.


Chefredaktör Mikael Nestius och utvecklingschef Maja Florin, Dagens Medicin, kommer att vara moderatorer under Riksstämman, som i år äger rum den 1 till 3 december och arrangeras på Svenska mässan i Göteborg.

Förutom att presentera övriga programpunkter och leda diskussionerna kring dem, kommer Dagens Medicin att arrangera tre egna programpunkter under stämmodagarna.

Onsdagen den 1 december klockan 14.30–15.30 är det dags för en debatt om en av vårdens hetaste frågor: vårdplatserna. Är de egentligen för få? De som debatterar på stora scenen är:

■ Lars-Erik Holm, general­direktör på Socialstyrelsen.
   ■ Jonas Andersson landstingspolitiker (FP), Västra Götalandsregionen.
   ■ Håkan Aronsson, forskare i logistik, Linköpings universitet.
   ■ Marie Wedin, ordförande i Sjukhus­läkarföreningen.
   ■ Svante Lönnbark, landstingsdirektör, Landstinget Gävleborg.

Torsdagen den 2 december klockan 16 kommer vinnarna av Athenapriset att presentera sitt bidrag och intervjuas från scenen. Athenapriset för klinisk forskning delas ut av Vinnova och Dagens Medicin. Priset är i år på 150 000 kronor och delas ut på kvällen i samband med en festmiddag.

Fredagen den 3 december  klockan 10 kommer en av de mest lästa profilerna på dagensmedicin.se upp på stora scenen – bloggaren Mats Reimer, som till vardags är barndistriktsläkare i Mönlycke. Han blir utfrågad om sin syn på skolmedicinens förhållande till alternativmedicinen och om rollerna som bloggare och läkare.

Dessutom har Dagens Medicin som vanligt en stor monter på Riksstämman. Där finns delar av redaktionen på plats för att uppdatera våra webbplatser med nya intressanta artiklar från stämman. Den som vill kan tävla om den roligaste grodan, ta del av fina prenumerationserbjudanden – eller bara ta lite glögg och läsa våra tidningar i lugn och ro. Dagens Medicins mässtidning delas ut vid entrén, men finns också i montern tillsammans med den senaste ordinarie utgåvan och flera tematidningar inom olika områden.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev