Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Dagens Medicin polisanmäler annonsföretag

Publicerad: 8 november 2012, 14:24

Fakturor med Dagens Medicins logotyp från ett företag tidningen aldrig har samarbetat med har nu lett till en polisanmälan.


Internet Business Group Sweden AB, så heter det företag som nyligen fakturerade Region Skåne 29 900 kronor för bland annat platsannonsering. Högst upp på fakturan återfinns Dagens Medicins gamla logotyp bredvid logotyperna för Läkartidningen och internetmedicin.se.

I Region Skåne har Internet Business Group Sweden AB stått på en lista med misstänkta företag, sedan flera liknande fakturor i fjol, varför man kontaktade Dagens Medicin.

På Dagens Medicin konstaterar marknadschef Mikael Abrahamsson att tidningen aldrig har haft ett samarbete med Internet Business Group Sweden AB men att han för några veckor sedan däremot blev varnad om företaget sedan ett sjukhus i Norge också fått liknande fakturor.

Dagens Medicin valde därför att polisanmäla Internet Business Group Sweden AB.

Per Andersson, en av delägarna i Internet Business Group Sweden AB, beskriver det inträffade som en miss och tycker att det är tråkigt och beklagligt. Han lägger skulden på den person som står som kontaktperson på fakturorna och som ska ha varit knuten till Internet Business Group Sweden AB som konsult.

Men det här är ju inte första gången?

– Jag har verkligen försökt få tag på den här personen som har skött det här, mer kan jag inte säga, säger Per Andersson.

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev