Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Dagens Medicin satsar på unga läkare

Publicerad: 4 februari 2009, 13:22

Dagens Medicin satsar på unga läkare

Sajten underlakare.se – den mest populära mötesplatsen på internet för unga läkare – har fått Dagens Medicin som ny ägare.


Underlakare.se vänder sig till blivande läkare och läkare som är i början av sin karriär. Sajten startade för drygt tre år sedan av barndomsvännerna Daniel Erichsen, som då var AT-läkare i Värmland, och Anders Olsson, systemvetare och webbutvecklare.

Sajten har snabbt lyckats få en stark ställning bland både medicinstudenter, AT-läkare och underläkare. I dag har underlakare.se cirka 20 000 besök per månad och varje besökare stannar i genomsnitt i drygt sex minuter.

På underlakare.se kan besökarna till exempel både läsa information om och skriva recensioner om olika AT-sjukhus, hitta lediga jobb samt delta i sajtens community med forum och bloggar. Communityn har i dag 2 700 medlemmar.

I dag jobbar Daniel Erichsen som ST-läkare i pediatrik på ett sjukhus i New York, och medverkar som bloggare på underlakare.se, något som han kommer att fortsätta med även när Dagens Medicin nu blir ny ägare till sajten. Även Anders Olsson arbetar vidare med underlakare.se på Dagens Medicin.

Underlakare.se förblir en självständig sajt, men kan genom Dagens Medicins större resurser utöka sitt innehåll för sina besökare. I planen ligger till exempel att erbjuda en utbyggd köp- och säljfunktion för kurslitteratur och annat för medicinstudenter.

Gör ett besök på underlakare.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev