Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Dagens Medicin startar nätverket Kvinnor leder vården

Publicerad: 2 juni 2010, 08:05

Dagens Medicin startar nätverket Kvinnor leder vården

Praktiska ledarskapstips, spännande föreläsningar och möjlighet att möta andra som är chefer i sjukvården – nu går startskottet för Dagens Medicins nätverk för kvinnliga ledare.


Nätverket Kvinnor leder vården är ytterligare ett steg i Dagens Medicins satsning på kvinnors ledarskap. Syftet är att ge de många kvinnor som är chefer i vården en mötesplats och ett forum för inspiration och diskussion.

Den första nätverksträffen blir den 2 september i Stockholm och har temat "Ledarskap i förändring".

En av talarna blir Karin Norlén, divisionschef för psykiatridivisionen på Akademiska sjukhuset i Uppsala och vinnare av utmärkelsen Årets kvinnliga ledare i sjukvården. Hon kommer att tala om det förändringsarbete som hon drivit vid psykiatridivisionen, och hur det går till att vända en organisation från missmod och stillastående till engagemang och utveckling.

Några exempel på teman under kommande nätverksträffar:

■ LEDARSKAP OCH ENTREPRENÖRSKAP I SJUKVÅRDEN. Att  leda och utveckla både företag och människor, vad kräver det?
   ■ LEDARSKAP I OFFENTLIG VERKSAMHET. Så skapar jag goda förutsättningar för utveckling av medarbetare och verksamhet i en politiskt styrd organisation.
   ■ ATT LEDA DET ANDRA KÖNET. Ledarskapet är inte könsblint. Kvinnor som är chefer för både män och kvinnor behöver andra verktyg än de kvinnor som enbart har kvinnliga – eller manliga – medarbetare.
   ■ LEDARSKAP OCH DE SOCIALA MEDIERNA. Kommunikation är en nyckelfråga för det goda ledarskapet. Hur kan en ledare i vården använda sig av den explosiva utvecklingen när det gäller sociala medier?

Priset för en nätverksträff är 695 kronor plus moms. Om du anmäler dig till alla fyra träffarna på en gång, är kostnaden 1 995 kronor plus moms, då ingår en helårsprenumeration på Dagens Medicin.

Relaterat material

Kvinnor leder vården

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev