lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Dags att lämna in bidrag till IT-tävlingen

Publicerad: 27 september 2005, 13:57

Nu pågår Dagens Medicin tävling om Sjukvårdens bästa IT-stöd för fullt. Sista anmälningsdag är måndagen den 10 oktober - så det är hög tid att anmäla intressanta bidrag till tävlingen. Både övergripande lösningar och små kliniknära IT-stöd är välkomna, liksom alla spännande IT-idéer.


Anmäl projekt till tävlingen här.  Anmäl bidrag till "Bästa IT-idé" här.

.............................................................

Bland de bidrag som hittills kommit in till årets tävling återfinns ett "beslutstödssystem som förstärker specialistläkares medverkan i den kommunala hälso- och sjukvården", ett datorbaserat verktyg för personlig kompetensutveckling, IT-stöd som underlättar rutiner vid provtagning, programvara som skapar kunskapslänkar inom olika kliniska områden, IT-stöd för tobaksprevention, system för operationsplanering och IT-stöd för underhåll av olika typer av register - för att nämna några av bidragen.

Men än finns det möjlighet att delta. Anmäler sig gör man enklast via ett elektroniskt formulär, se länk här ovan. Kompletterande dokumentation skickas med brev.

Adressuppgifter och annan information finns i faktarutan här nedan.

Tre klasser att tävla i  Man kan tävla i tre olika klasser; klass A för små nytänkande IT-stöd, och klass B för stora övergripande IT-lösningar. Bra IT-idéer som ännu inte blivit verklighet kan tävla i kategorin "Årets idé". Även bidrag som tidigare deltagit i tävlingen kan göra ett nytt försök att ta hem segern.

Bedöms av fristående jury  Samtliga tävlingsbidrag bedöms av en fristående jury med sex ledamöter.   -Lars Gatenbeck, läkare och vd för GZ Group i Stockholm.  -Per Carlbring, psykolog och forskare vid Linköpings universitet.  -Mats Hjertkvist, läkare och projektledare på Systeams i Eskilstuna.  -Ewa-Stina Johansson, systemansvarig inom primärvården i Landstinget Blekinge.  -Agnetha Karlberg, IT-strateg i Norrbottens läns landsting.  -Rolf Nikula, sjuksköterska och konsult inom hälso- och sjukvårdsinformatik.

Presenteras på Riksstämman  Tre finalister utses i klass A och B. Finalisterna presenterar sina bidrag på Riksstämman i Stockholm torsdagen den 1 december. Efter presentationen offentliggörs vilket IT-stöd som tagit hem segern i respektive klass. Vid samma ceremoni får också vinnaren av årets bästa IT-idé ta emot ett hedersomnämnande.

Barbro Falk-Wadman

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev