Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Dalarna polisanmäler ”falsk” läkare

Publicerad: 5 februari 2019, 10:10

Foto: Norstedts juridik

Den man som tidigare polisanmälts av Västra Götalandsregionen för att ha arbetat som läkare med förfalskade intyg anmäls nu även av Region Dalarna.


Ämnen i artikeln:

Region Dalarna

Enligt polisanmälan, som Dagens Medicin har tagit del av, ska mannen ha arbetat som ”underläkare med läkarexamen” i Region Dalarna under ungefär ett år 2014-2015. Efter medieuppgifter om att den aktuella personen förfalskat intyg i samband med sin anställning i Västra Götaland började även Dalarna kontrollera hans behörighet.

Dalarna fann att han vid anställningstiden i regionen inte hade legitimation eller förordnande från Socialstyrelsen. Men då inga handlingar från mannen finns sparade i Region Dalarnas personalakt vet regionen inte på vilka grunder han anställdes.

Region Dalarna anser att det är lämpligt att regionens polisanmälan mot mannen handläggs tillsammans med den utredning som redan finns mot honom med anledning av hans anställningar i Västra Götalandsregionen.

Utöver polisanmälan anmäler även Region Dalarna sig själv till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. Enligt anmälan, som Dagens Medicin tagit del av, skriver regionen att det finns risk att regionen brustit i sin kontroll av hans behörighet inför hans anställning. Men, som framgår ovan, vet inte regionen exakt hur det gick till vid anställningen.

”Vi kan inte bevisa, men heller inte utesluta, att XX även till oss uppvisat falska handlingar inför anställningen.”

Relaterat material

Arbetade som läkare med förfalskat intyg

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Region Dalarna

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev