Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Dåligt städat på Akademiska

Publicerad: 27 mars 2013, 09:40

Akademiska sjukhuset i Uppsala

Foto: Johan Wahlgren

Det är för smutsigt på Akademiska sjukhuset i Uppsala och kraven i det nuvarande städavtalet är för låga enligt hygienläkaren Birgitta Lytsy.


Det är i en intervju i UNT som hygienläkaren Birgitta Lytsy slår larm om den dåliga städningen på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

–  Varje vecka får vi rapporter från patienter och personal om att städningen inte är tillräckligt bra. Det handlar till exempel om att städarna jobbar för kort tid i ett rum, det kan röra sig om minuter. Det förekommer så många avvikelser att personalen inte längre orkar rapportera in dem, säger hon till tidningen.

Enligt Birgitta Lytsy är kraven för låga i avtalet med städleverantören ISS. Hon vill att landstingspolitikerna ska skjuta till mer pengar för att finansiera högre krav i städavtalet. Ett krav som den politiska ledningen säger sig vara villiga att överväga.

–  Finns det krav på skärpningar av hygienen måste vi följa det även om det innebär ökade kostnader för till exempel städningen, säger landstingsrådet Ludvig Larsson (FP) till UNT.

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev