Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag04.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Danderyd hoppas att ny modell ska lösa krisen

Publicerad: 19 Januari 2017, 06:30

Foto: Johan Adelgren

Någon generell lönesatsning blir det inte. Däremot sätter sjukhuset sin tilltro till önskescheman och extra ersättning obekväma arbetstider.


Danderyds sjukhus hamnade nyligen i vårdkrisens fokus sedan stressade anställda i Dagens Nyheter vittnade om en ohållbar arbetsmiljö där de inte hann gå på toaletten, hade ont i magen och grät på jobbet. Många hade under den senaste tiden också sagt upp sig.

Tidigare i veckan besökte även personallandstingsrådet Peter Carpelan (M) sjukhuset och konstaterade att ansvaret för att lösa krisen inte låg på landstinget utan på sjukhusledningen och regeringen, rapporterar Dagens Nyheter.

Enligt Lena Henning, HR-direktör och ställföreträdande sjukhusdirektör för Danderyds sjukhus, har sjukhuset jobbat på lösningar under en längre tid.
Sedan några veckor har det succesivt öppnats upp cirka 40 nya vårdplatser bemannade med personal från sjukhusets interna bemanningscenter och timanställda. Ordinarie anställda erbjuds även en extra ersättning om 600–800 kronor för att ta extra arbetspass. Fram till måndag klockan 07 är den ersättningen även dubblerad.

– Då gör vi gör en ny bedömning, just nu har vi ett ganska lågt flöde. Men det kan ändras snabbt och det är svårt att förutse, säger Lena Henning till Dagens Medicin.

Hon säger att det normalt är 30–50 vakanser bland sjukhusets omkring 4 000 anställda och att det just nu är fler vakanser än normalt. Lena Henning sticker inte heller under stol med att rekryteringen av sjuksköterskor är en stor utmaning.

– Det handlar om att långsiktigt se till att vi är en attraktiv arbetsgivare och vi måste göra allt vi kan för att ligga på topp.

Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro sade nyligen att lönen är den faktor som lockar anställda till en arbetsplats och det är när de anställda väl är på plats som det går att arbeta vidare med andra viktiga faktorer som villkor och verksamhetsutveckling.

Höjer Danderyds sjukhus lönerna jämfört med de andra Stockholmssjukhusen?

– Nej, det gynnar ingen medborgare att vi bara byter medarbetare med varandra. Utan det gäller att varje sjukhus är så attraktivt att man kan stanna och utvecklas.

Spelar inte tillgång och efterfrågan in?

– Absolut, och det vi framför allt tittar på är bra belöningsmodeller som ska göra det attraktivt att arbeta oregelbunden arbetstid. Det vi hoppas hitta är en modell där man själv kan välja om man vill jobba dagtid, kvällstid eller natt.

Förhoppningen är att modellen, som tas fram i ett projekt där landstingets samtliga akutmottagningar deltar, kan beslutas inom kort och att den sedan kan användas för alla inom landstinget som arbetar oregelbunden arbetstid.

Relaterat material

”Läget är akut, akut!”

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev