Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Dansk skandaldoktor i Malmö

Publicerad: 18 december 2008, 09:50

Dansk skandaldoktor i Malmö

Foto: Foto: Photos.com

En dansk plastikkirurg har varit löpsedelsstoff efter sina misslyckade penisförlängningar. Han har även varit efterlyst av Interpol efter att ha flytt en konkurs. Nu öppnar han klinik i Malmö.


Under ett par år har plastikkirurgen Jørn Ege försökt att öppna en klinik i Köpenhamn, men sedan ingen finansiär har velat stötta honom har planerna spruckit.

Dessutom har Sundhedsstyrelsen, danska motsvarigheten till Socialstyrelsen, inskränkt hans rättigheter att utföra fettsugningar efter en rad misslyckade sådana i Danmark, uppger danska tidningen BT.

Han har tidigare arbetat som läkare i Sverige och det var här han fick sin specialistutbildning inom plastikkirurgi.

– Det är högre i tak i Sverige. Här hemma har jag hela tiden Sundhedsstyrelsen flåsande i nacken. Här är det för mycket byråkrati och kontroll, säger Jørn Ege till BT.

Nu öppnar han kliniken Scan Am Institute i Malmö, där han vill utföra bröst- och penisförstoringar och fettsugningar.

Tillsammans med sin före detta flickvän, som han tidigare drev en klinik i Köpenhamn tillsammans med, står Jørn Ege inför rätta för en skattesvindel på sammanlagt 14 miljoner danska kronor. Efter att kliniken gått i konkurs flydde paret utomlands och efterlystes av Interpol. Domen i fallet faller i Köpenhamns tingsrätt den 1 mars 2009.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev