Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Därför lämnar Karin Hååg Läkemedelsverket

Publicerad: 8 oktober 2015, 11:25

Läkemedelsverkets behöver en mer stabil situation på ledningsnivå, enligt Karin Hååg, myndighetens direktör för tillsyn som slutar på verket den här månaden.


Dagens Apotek har tidigare berättat att Karin Hååg har utsetts till departementsråd vid finansdepartementet och lämnar myndigheten.

I en debattartikel på Svensk Farmacis webbplats skriver hon i dag, torsdag, att skälet till att hon lämnar Läkemedelsverket delvis hänger samman med att hon inte delar vissa värderingar och ageranden som flera i verksledningen har gett uttryck för och gjort.

Hon skriver artikeln apropå en tidigare intervju i Svensk Farmaci med Läkemedelsverkets tf generaldirektör Inger Andersson. ”Jag blir förvånad över på vilket sätt tf GD Inger Andersson väljer att kommentera det faktum att jag byter jobb och om övriga som lämnar verksledningen”, skriver Karin Hååg och poängterar att det var ett eget val att lämna myndigheten och att hon med glädje ser fram mot det nya jobbet.

Hon skriver också att det finns en oerhörd kompetens bland Läkemedelsverkets medarbetare och att myndigheten nu behöver en mer stabil situation på ledningsnivå.

Sedan Inger Andersson tillträdde som tf generaldirektör har fyra personer under en kort tidsperiod lämnat Läkemedelsverkets ledningsgrupp, bland annat den direktör som först stängdes av och som Dagens Apotek rapporterat flera gånger om. Inger Andersson arbetar på Läkemedelsverket fram till årsskiftet då den ordinarie generaldirektören Catarina Andersson Forsman återgår i arbete.

Karin Hååg tillträder den nya tjänsten på finansdepartementet den 1 november. Dagens Apotek har sökt henne, men hon avböjer att kommentera ytterligare utöver det hon skrivit i artikeln.

Relaterat material

Direktör går till departement

Avstängd chef till personalansvarsnämnden

Läkemedelsverket säger upp avstängd chef

Avstängd chef får inte ta del av skäl till utestängningen

Avstängd chef kräver jobbet tillbaka

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev