Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Därför överklagar Cambio Skånes upphandlingsbeslut

Publicerad: 5 oktober 2017, 13:22

Foto: Thinkstock

De juridiska turerna kring Region Skånes upphandling av nytt vårdinformationssystem fortsätter. Små detaljer kan ha gjort stor skillnad.


Ämnen i artikeln:

Region Skåne

Dagens Medicin har tidigare rapporterat att Region Skåne beslutat att upphandla ett nytt vårdinformationssystem från företaget Cerner. Och att konkurrenten Cambio i sista stund överklagade det så kallade tilldelningsbeslutet varför ärendet nu ligger hos förvaltningsrätten i Malmö.

Efter att ha läst igenom överklagan kan Dagens Medicin nu berätta att Cambio anser att Region Skåne diskvalificerat företaget från upphandlingen då Cambio inte skrivit under huvudavtalet. Något Cambio anser är felaktigt eftersom det enligt Region Skånes instruktioner inte skulle ha varit ett krav.

I överklagan hävdar även Cambio att Cerner tilldelats upphandlingen felaktigt. Cambio motiverar det med att majoriteten av komponenterna i systemet Millenium, som är det som Cerner erbjuder Region Skåne, inte är CE-märkta. Enligt Cambio är nämligen komponenterna i vårdinformationssystemet att betrakta som medicintekniska produkter och CE-märkning är, enligt företaget, därför i förlängningen ett krav för att få delta i upphandlingen.

I första hand vill Cambio därför att Region Skåne gör en ny utvärdering av anbuden där Cambios anbud finns med, men inte Cerners. I andra hand vill Cambio att Region Skåne gör en ny utvärdering där Cambio är med och i tredjehand att upphandlingen görs om helt.

Relaterat material

Skånes it-upphandling överklagas av Cambio

Skåne köper infosystem från Cerner för en miljard

Skånes it-satsning spränger ramen

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Region Skåne

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev