Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Datum för ägarskiften klara

Publicerad: 12 januari 2010, 15:37

Medstop, Apotek Hjärtat, Kronans Droghandel och Vårdapoteket. Det blir ordningsföljden för övertagandena av sålda apotek. Dagens Apotek presenterar tidpunkterna då ägarbytena ska ske. UPPDATERAD 16:33.


Som Dagens Apotek rapporterade i fredags övergår de statliga apoteken i kluster 3, 4 och 5 till sin nya ägare, Medstop, allra först.

Det sker nu på söndag, den 17 januari, för kluster 3, måndagen den 18 januari för kluster 4 och söndagen den 24 januari för kluster 5.

Enligt uppgifter från Apoteket AB kommer åtgärder med koppling till ägarbytet att genomföras dagarna innan de ovan angivna, det vill säga den 16, 17 respektive 23 januari. Dessa dagar kommer apoteken inte att fungera som normalt. Personal kommer att finnas på apoteken, men receptexpedition och annan försäljning kommer inte att kunna genomföras.

Om allt inte skulle fungera fullt ut, är den 30 och 31 januari angivna som reservdatum för överföringen av apotek till Medstop. Apotek kan alltså komma att begränsa servicen även då för åtgärder med koppling till ägarbytet.

Nummer två av klusterköparna blir Apotek Hjärtat. Apoteken i landsomfattande kluster 1 håller öppet med mycket begränsad service lördagen den 6 februari med anledning av ägarbytet. Dagen därpå, söndagen den 7 februari, blir den första då dessa apotek kan genomföra försäljning och receptexpedition i ny regi.

Apoteken i kluster 8, som Apotek Hjärtat också köpt, begränsar servicen på grund av ägarbyte måndagen den 8 februari.

Reservdatum för Apotek Hjärtats övertaganden är den 6 och 8 mars.

Nummer tre blir Kronans Droghandel, som förvärvat nationellt apotekskluster 2. De aktuella apoteken begränsar servicen med anledning av ägarbytet lördagen den 20 februari, och öppnar fullt ut i ny regi dagen därpå. Reservdatum för ägarbytet är den 6 mars.

Sist ut av klusterköparna blir Vårdapoteket i Norden AB. Apoteken i kluster 6 och 7 drar ned på servicen med anledning av ägarbytet delar av lördagen den 27 och söndagen 28 februari. Reservdatum är den 6 och 7 mars.

FOTNOT: I en tidigare version av texten angavs att apoteken ska stänga på ägarbytesdagarna. Så var det också tänkt från början. Men nu har beslut fattats att apoteken ska hålla öppet dessa dagar, men med kraftigt begränsad service.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev