Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

De vill veta hur systemet ska fungera i vardagen

Publicerad: 30 januari 2014, 13:34

Läkarna på Åsö vårdcentral i Stockholm vill ha svar på hur poängen för fortbildning ska fördelas i praktiken. Från vänster syns Olympia Aspman, Mattias Grusell, John Törling och Marieta Valdman.

Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

På Åsö vårdcentral i Stockholm är läkarna positiva till poäng för frivillig fortbildning även om det finns många frågetecken kring hur det ska fungera i praktiken.


Det är fredag, strax efter lunch, och rätt lugnt i korridorerna. I ett ljust konferensrum diskuteras Sfams förslag om fortbildningspoäng och fortbildningstvång.

– Jag tycker att det är självklart att man som läkare vill fortbilda sig, det ingår i yrket. Egentligen borde det vara självklart att man vill det, men det borde vara frivilligt. Men det är klart, det finns många som inte vill det, säger Mattias Grusell, specialist i allmänmedicin.

Kollegorna runt det ovala bordet håller med. Ingen förespråkar tvång men de verkar överens om att frivilligheten har sina begränsningar.

– Men om det visar sig att det inte fungerar med bara uppmuntran och fokus, då är det klart att då får man väl hamna där. Att det mer blir ett krav. Men jag håller med Mattias att det är därför man väljer yrket, man är nyfiken och man vill vidareutbilda sig, säger Olympia Aspman, underläkare med siktet inställt på allmänmedicin.

Det finns också en hel del funderingar kring hur Sfams poängsystem är tänkt att fungera.
Undrar om detaljerna

Marieta Valdman, specialist i allmänmedicin, undrar exempelvis vem eller vilka som får fortbildningspoäng om en läkare som varit i väg på fortbildning sedan briefar sina kollegor om vad som är nytt, en inte helt ovanlig företeelse. Hon understryker också att det är viktigt att den enskilda läkaren får möjlighet att fortbilda sig i de områden som han eller hon känner sig svag i.

Mattias Grusell undrar också om systemet bara kommer att innefatta kurser eller om det, som i Norge, även kan innebära auskultation hos en kollega på en annan klinik.
Stor skillnad på kunskap

Therese Varre Josefson, läkare och verksamhetschef, förklarar att det ur ett arbetsgivarperspektiv är en absolut förutsättning att sjukvårdshuvudmännen är med på tåget:

– Vi är ju helt beroende av landstingets ersättningsmodeller och du måste ha utrymme för det här i ersättningssystemet, så är det ju bara.

Hon är emot tvång men sticker inte under stol med att det finns ett för stort spann i kunskapsnivå hos landets allmänläkare.

– Efter läkarexamen finns ingen kontroll och ingenting som kräver att läkarna håller sig uppdaterade. Det tycker jag inte känns så säkert. Jag hoppas att läkarna verkligen vill vara up to date men jag är inte övertygad om att intresset finns hos alla allmänläkare och jag är inte övertygad om att alla arbetsgivare är redo att ta kostnaderna.

Och hur är det då på Åsö vårdcentral? Målsättningen är tio fortbildningsdagar per år för allmänläkarna.

Blir det tio dagar per år för alla?

– Jag har varit verksamhetschef här ett år och förra året hade vi många organisatoriska utmaningar, och ekonomiska också som gjorde att… Grunden med patientsäkerhet fungerar bra. Det som vi har sagt är att nu har vi en otroligt bra organisation och det här året ska vi verkligen satsa på den medicinska kvaliteten, säger Therese Varre Josefson.

Jens Krey

Reporter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev