söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Debatt rivstartar Sylfs fullmäktigemöte

Publicerad: 20 mars 2014, 12:54

På fredag inleder Sylf, Sveriges yngre läkares förening, sitt fullmäktigemöte med en politisk debatt.


I stället för ett vanligt inledningstal startar årets fullmäktige med en riktig rivstart. Riksdagsledamöterna Anders Andersson (KD) och Lena Hallengren (S) debatterar inom ämnena jämlik vård, sjukvårdens styrsystem, utbildning och läkarnas administrativa börda.

– Det är viktigt för delegaterna att komma i gång och diskutera under fullmäktige, det här är ju framtidsfrågor, säger Emma Spak, ordförande i Sylf.

Jens Ellingsen avgår som vice ordförande eftersom han numera är ST-läkare. Till den posten föreslår valberedningen Pär Näverskog, nuvarande ledamot i styrelsen. Som ny ordinarie ledamot föreslås Sara Lei, vice ordförande i Sylf Norrbotten. Som ny ordinarie ledamot och redaktör för Moderna läkare, föreslås Sophia Nosko. Maja Weinryb, vice ordförande i Sylf Stockholm, föreslås som ledamot i ett fyllnadsval.

Sylfs styrelse kommer att föreslå att föreningen återinträder i European Junior Doctors, EJD, en europeisk organisation för underläkare. Sedan Sylf lämnade EJD år 2009 på grund av bristande interndemokrati och ekonomi har den europeiska organisationen gjort ett genomgripande arbete för att förbättra sig, enligt Emma Spak.

Sylfs fullmäktigemöte pågår under fredag 21 och lördag 22 mars.

SUSANNA PAGELS

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev