måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Delad kunskap skapar utveckling

Publicerad: 26 april 2017, 10:19

Genom att dela utvecklingsidéer, metoder och verktyg kan offentlig sektor bli mer effektiv.

Låt fler ta del av dina digitala erfarenheter och arbetssätt. Uppmaningen kommer från Sveriges Kommuner och Landsting som tidigare i år drog i gång sajten Dela Digitalt för offentlig sektor.

Ämnen i artikeln:

Vitalis

Annika Carpman

annika.carpman@dagensmedicin.se


En idé eller erfarenhet kan vara till stor nytta för andra som står inför samma utmaning. Det är tanken med sajten, som är en sökbar samlingsplats för projekt, strategier, kontakter med mera.

Där kan 290 kommuner, drygt 300 myndigheter samt 21 regioner och landsting hjälpa varandra att komma vidare i frågor som annars inte skulle genomföras. Den som sitter och klurar på något kan på sajten få tips på hur andra har löst en likande situation alternativt skicka ut en fråga och hoppas på svar.

– Vi vet att vi måste samarbete och dela med oss. Det här fanns inte för ett år sedan, ett år senare är det i gång och har ganska stor publik. Vi håller på att justera och förändra utifrån den feedback vi går, säger Johan Kjernald, e-samordnare vid Göteborgsregionens kommunalförbund

Han tar Region Halland som ett exempel på hur man tillsammans satsar på att hitta bra arbetsprocesser. Halland har skapat sajten Digitaliserad.nu med konkreta tips för ett smartare digitalt arbetsliv. Syfte med sidan är att locka organisationer och företag att arbeta smartare med dig.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev