Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Delägare kommenterar apoteksstängningen

Publicerad: 16 April 2015, 12:14

Ingen patient har råkat illa ut, uppger Borås Cityapoteks delägare Gul Ali med anledning av att apoteket har tvingats stänga.


Som Dagens Apotek tidigare har skrivit tvingades Borås Cityapotek att stänga i tisdags då Läkemedelsverket bedömt att det förekommer så allvarliga avvikelser att det råder risk för patientsäkerheten på apoteket.

Gul Ali, ordförande för Borås City Apotek och delägare, uttalar dig i dag i Borås Tidning.

Han uppger att de brister som Läkemedelsverket har anmärkt på är att det saknas en del dokumentation och rutiner som krävs. Men han vill inte gå in närmare på vilka avvikelser som Läkemedelsverket har noterat. Den informationen har Läkemedelsverket också valt att sekretessbelägga i den inspektionsrapport som myndigheten har gjort och som Dagens Apotek har tagit del av.

– Det är många delar som måste vara med i ett apotek. Allt ifrån hur man hanterar varumottagning till hur man hanterar olika mediciner. Det är helheten de tittar på och de bedömer att den inte är komplett. Då anser de att det finns en viss patientrisk, säger han till Borås Tidning.

Det är första gången sedan omregleringen som Läkemedelsverket förbjuder ett apotek att handla med läkemedel. Gul Ali vill dock tona ner riskerna något.

– Hade det varit så pass kritiskt så tycker jag att de borde ha stängt apoteket samma dag som man gjorde revisionen. Men vi fick ju bedriva vidare tills att beslutet kom, säger han till tidningen.

Han säger också att ingen patient har råkat illa ut.

Borås City Apotek har funnits sedan hösten 2013. När apoteket startade var det tre anställda, men av inspektionsrapporten framgår att endast en person, som både varit apotekschef och läkemedelsansvarig, arbetade på apoteket.

Dagens Apotek har sökt både Gul Ali och apotekschefen för en kommentar.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev