Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Delegater ville inte låta förbundsstyrelse gå fri

Publicerad: 13 maj 2008, 14:22

Vårdförbundets styrelse beviljades ansvarsfrihet för de tre senaste åren. Men först efter en debatt där en grupp delegater velat ställa styrelsen till svars för slopade medlemsavgifter.


I december 2007 lät förbundsstyrelsen medlemmarna slippa en månadsinbetalning till förbundet. Detta var anledningen till att förbundets avdelning i Västmanland inte ville låta styrelsen få ansvarsfrihet när det skulle beslutas i frågan vid dagens kongress.

Vårdförbundets avdelning Västmanland hävdade att förbundets stadgar tydligt anger att endast kongressen kan besluta om medlemsavgifter, och därför hade styrelsen överträtt sina befogenheter.

Särskilt då en konflikt var under uppsegling var det dumt att urholka förbundets kassa genom att efterskänka en månadsavgift, menade delegaterna från Västmanland.

Anna-Karin Eklund försvarade beslutet med att förbundets ekonomi var så god att strejkkassan inte riskerades och att det var en bra gest till medlemmarna att bjuda på avgiften då förbundet samtidigt firade 30-årsjubileum.

Västmanlands krav klingade dock ohörda och kongressen beslutade genom acklamation att ge styrelsen ansvarsfrihet även för 2007.

Relaterat material

Många nya namn föreslås till ifrågasatt förbundsstyrelse

Hög kampvilja vid kongressinledning

Bantad kongress inleds i dag

Ordförande sitter säkert

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev