Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Dermatologer börjar tappa tron på GSK

Publicerad: 27 maj 2015, 09:05

Specialistföreningen har tröttnat på vad den kallar läkemedelsföretagets diffusa produktionsproblem.

Ämnen i artikeln:

Läkemedel

Jens Krey

jens.krey@dagensmedicin.se


”Svenska Sällskapet för Dermatologi (SSDV) och dess medlemmar vill nu efter beslut på vårt årsmöte den 7 maj meddela GSK att förtroendet för er som läkemedelsbolag allvarligt skadas hos landets dermato-venerologer av denna situation och den bristfälliga information som lämnats.”

Så skriver John Paoli, ordförande i SSDV, i ett mejl adresserat till läkemedelsföretaget Glaxosmithkline (GSK), Socialstyrelsen och Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket och Läkemedelsverket.

Specialistföreningen anser att det är djupt otillfredsställande att GSK under många månader inte lyckats att leverera flera olika läkemedel som används vid behandling av eksem och andra hudåkommor. Särskilt problematiskt anser föreningen att det är när det kommer till läkemedel som i vissa fall inte kan ersättas. Den förklaring som lämnats från GSK ska enligt specialistföreningen vara ”diffusa ”produktionsproblem” ”.

Föreningen önskar nu få ett förtydligande om varför denna situation uppstått, hur den kan lösas och framförallt när.

I sitt svar till föreningen skriver Claude Guiron, medicinsk direktör vid GSK, att företaget beklagar situationen. Anledningen till att bristen har uppstått anges vara ett fel i hur förpackningarna fylls med läkemedel vid företagets tillverkningsenheter. För att komma till rätta med det har företaget genomfört omfattande uppgraderingar vilket i sin tur har lett till minskad produktion.

”I nuläget arbetar vi för att så snart som möjligt kunna öka produktionen för att kunna möta efterfrågan.”

Bristläkemedlen

■ Dermovat
■ Betnovat
■ Betnovat med chinoform
■ Emovat
■ Altargo

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev