Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

”Det blir ett väldigt starkt lag”

Publicerad: 6 februari 2015, 07:25

Ambitionen är att ta det bästa från Cura och från Hjärtat i det nya bolaget, säger Anders Nyberg som är vd för Ica-gruppens nya apotekskedja.


Konturerna för den nya apotekskedjan som bildas utifrån Apotek Hjärtat och Cura-Apoteket är på väg att ta form. Anders Nyberg, vd för Apotek Hjärtat, är sedan tidigare utsedd att leda det nya företaget. I samråd med Ica-gruppens vd Per Strömberg har han tagit fram en företagsledning som presenterades tidigare den här veckan.

Hur har du tänkt när du har utsett den nya ledningen?

– Det här blir ett stort företag med över 370 apotek, e-handel och leveranser till företag och sjukvård. Utifrån de förutsättningarna har jag tagit fram ledningen och där har det varit viktigt att få med både farmaceutisk kompetens och kunskap om detaljhandel. Jag tror att det här blir ett väldigt starkt lag.

Om man ser på den grupp som ingår i företagsledningen kommer nio av elva personer från Apotek Hjärtat, medan Cura-apoteket endast finns representerat med en person.

Hur kommer det sig att så få personer från Cura finns med i ledningsgruppen?

– Utifrån den nya kedjans förutsättningar har jag gjort bedömningen att det här är den bästa laguppställningen.

Om man ser till sammansättningen kan man lätt tro att det nya företaget blir mest som Hjärtat och att det som var Cura försvinner?

– Vår ambition är att ta det bästa från Hjärtat och från Cura och hitta det som gör att vi blir ännu starkare. Jag kan förstå att det finns en oro för att det som var Cura inte kommer att bli kvar, men jag är imponerad över den utveckling som Cura har haft fram till i dag och vi ska hitta sådant som gör företaget bättre och då spelar det inte någon roll om det kommer från Cura eller Hjärtat.

Hur går ni vidare med sammanslagningen?

– Nu fortsätter bemanningsarbetet med nästa nivå under ledningen. Vi hoppas att vi blir klara med den centrala organisationen under våren.

Och vad kommer namnet på den nya kedjan att bli?

– Det är ännu inte avgjort.

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev