söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

”Det här är en början”

Publicerad: 30 april 2013, 09:22

Foto: Joel Marklund/Bildbyrån. Eva Nowak, ordförande Vårdförbundet Stockholm.

– Spontant måste jag säga att våra politiker har tagit ett ansvar i frågan, säger Eva Nowak, ordförande för Vårdförbundet i Stockholm, om satsningen på ökade löner för specialistsjuksköterskor i landstinget.


Hon tycker inte att sjukhusen har lyckats särskilt bra med lönerna för sjuksköterskor hittills. Därför är Eva Nowak glad att politikerna signalerar att en satsning på specialistutbildade sjuksköterskor behövs.

– I dag vill man inte läsa en specialistutbildning för att det inte gör någon skillnad i lön. Den här satsningen innebär också en satsning på lönen förutom den årliga löneöversynen. För att få en lönespridning måste man lyfta i toppen. Det här är en satsning och en början.

Tror du att det här kommer att få en positiv effekt?

– Absolut. Det här är en början. Det finns mer att göra, men jag tycker att man i alla fall har det strategiska arbetet nu.

Vad saknar ni?

– Pengar är inte allt. Det står inte heller något om en satsning på biomedicinska analytiker. Så det finns mer att titta på. Det finns fortfarande fler grupper som behöver lyftas fram och som man behöver satsa på. Våra yrkesgrupper är viktiga. Nu sätter våra politiker agendan och visar att de också tycker att de är viktiga.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev