söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Det måste finnas plats för återhämtning"

Publicerad: 20 mars 2014, 13:39

Linus Thörnblad berättade om sina erfarenheter av depression och utbrändhet. Foto: Rickard Kilström

– Allt blev träning och resultat för mig, jag skippade det sociala och reflekterade hela tiden över vad som gick bra eller dåligt under träningen och tävlingarna.


Det berättade Linus Thörnblad, tidigare höjdhoppare i världsklass,  som för fyra år sedan drabbades av utbrändhet och depression. Han var en  av de medverkande på Dagens Medicins seminarium Hälsa & lönsamhet – har vi råd med ett ohållbart arbetsliv? som arrangerades på onsdagen i  Stockholm.

Linus Thörnblad deltog i en diskussion tillsammans med Kristina Axén  Olin, tidigare finansborgarråd i Stockholms läns landsting, och Rickard  Bracken, projektledare på Hjärnkoll, om den växande psykiska ohälsan i  arbetslivet, och vilka krav de ställer på arbetsgivarna. En av tre  sjukskrivna i dag har en psykisk diagnos och kostnaden för den psykiska  ohälsan i Sverige uppgår till 60 miljarder kronor årligen för vård och  sjukskrivningar.

Kristina Axén Olin berättade om sina höga ambitioner och om känslan  av att aldrig räcka till. Efter sitt avhopp som finansborgarråd har hon  dragit ner kraftigt på sina uppdrag och hon betonar vikten av att ha  balans i livet.

– Det måste finnas utrymme i arbetslivet för att varva intensivare perioder med lugnare, utifrån livssituation, menade hon.

Hälsa & lönsamhet arrangerades av Dagens Medicin i samarbete med Veckans Affärer, nyhetsbrevet Risk & försäkring och Bonnier Ledarskapshandböcker,  och partner var Previa.

MAJA FLORIN

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev