Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

”Det var en kul grej”

Publicerad: 30 november 2012, 11:42

Efter att ha berättat om den fejkade apotekskedjan Rectum, efterlyser Svensk Farmaci upphovsmannen bakom sajten. Dagens Apotek har svaret: Kristoffer Wedholm, webbutvecklare.


På en egen hemsida presenteras Rectum som en ny kedja med fyra apotek, alla specialiserade på ändtarmsbesvär. Men apotekskedjan finns inte.  Sajten ligger dock där den ligger sedan ett par år tillbaka. Svensk Farmaci rapporterar i dag om sajten och efterlyser dess upphovsman. Dagens Apotek har pratat med honom.

– Oj, jag hade nästan glömt bort den sajten. Den är nog två år gammal, säger Kristoffer Wedholm.

Varför gjorde du den?

– Det var en kul grej, även om det handlar om allvarliga besvär. Det är ju inte så roliga besvär för den som har dem. Men det var en parodi på reklamfilmer som gick då.

Apotek Rectum-sajten ser ganska ambitiös ut?

– Ja, jag försökte väl få in lite fakta samtidigt.

Om någon skulle bli lurad av sajten då, och tro att apoteken finns?

– Jag har för mig att jag valde att lägga in en text om att den var en parodi. Det känns ju som att det är rätt uppenbart när man läser. Men det är klart, ironi går väl inte hem alla gånger.

Om jag förstår din blogg rätt så sysslar du med sökmotoroptimering?

– Ja, men jag har inte haft något direkt mål med den här sidan. Jag har inte använt den särskilt mycket alls och håller inte koll på den. Jag slängde upp lite reklam för något år sedan. Jag vet inte hur bra den går på google faktiskt.

CHARLOTTA KJELLBERG

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev