Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

”Direkt illvilja mot landstinget”

Publicerad: 10 september 2010, 12:39

Uttalanden som ”skräckvälde” och ”direkt illvilja mot landstinget” gör att en sjukhusdirektör nu väljer att polisanmäla en landstingspolitiker för förtal.


– Jag polisanmäler ledamoten i Västernorrlands landstingsstyrelse Jacomina Beertema, tillika gruppledare för Moderaterna, för förtal efter samråd med min chef landstingsdirektören och vårt juridiska ombud, säger sjukhusdirektör Sigbjörn Olofsson vid Länssjukhuset Sundsvall i ett pressmeddelande.

Bakgrunden till anmälan uppges vara att Jacomina Beertema i en artikel i Sundsvalls tidning från början av februari i år påstått att Sigbjörn Olofssons ”agerande tyder på total avsaknad av kompetens, eller direkt illvilja mot landstinget”.

I SVT-programmet Mittnytts valspecial i slutet av augusti ska Jacomina Beertema även ha fällt uttalanden om en sjukhusdirektör som styrt ett ”skräckvälde”. Uttalanden, som enligt Sigbjörn Olofsson, bara kan tolkas gälla honom.

Sigbjörn Olofsson uppger att han med sin polisanmälan dels vill veta om Jacomina Beertema gjort sig skyldig till förtal, dels vill väcka debatt om ”det är acceptabelt att använda tjänstemän som slagträn i partipolitiska syften”.

Fotnot. Länssjukhuset Sundsvall och Örnsköldsviks sjukhus (där Sigbjörn Olofsson också är sjukhusdirektör) har under de senaste åren genomgått omfattande personalneddragningar.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev