Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Distansapotek läggs ner

Publicerad: 12 Juni 2008, 15:20

Apoteket AB avvecklar två av sina fyra så kallade distansapotek. Ett hundratal medarbetare påverkas. Uppdaterad kl 15:41


Distansapotek är de enheter inom Apoteket AB som sköter leveranser till apoteksombud, livsmedelskunder, sjukhus, öppenvård, e-handel och dialys.

Anläggningarna finns i dag i Boden, Sollefteå, Falun och Hässleholm. Men nu har Apoteket alltså fattat beslut om att avveckla verksamheten i Boden och Sollefteå.

Beslutet kan ses som en förberedelse inför den avreglering av apoteksmarknaden som införs i juni nästa år.

– Vi har redan i dag en alltför stor kapacitet i relation till våra volymer på distansapoteken, och på en avreglerad apoteksmarknad kommer det att bli ännu tydligare, säger Stefan Carlsson, vd för Apoteket AB, enligt ett pressmeddelande.

Distansapoteket i Sollefteå ska vara avvecklat till årsskiftet och det i Boden ska vara borta till halvårsskiftet år 2009.

De sammanlagt 99 medarbetarna på de två distansapoteken kommer att erbjudas olika former av omställningsstöd, skriver Apoteket AB.

67 av de berörda anställda är medlemmar i Farmaciförbundet, som kritiserar beslutet att lägga ner de två distansapoteken.

- Det är bedrövligt att så många drabbas av detta. Vi i Farmaciförbundet har reserverat oss mot beslutet. Vi förstår att verksamheter inte kan gå med minus, men är inte överens om i vilken omfattning som neddragningar behövs, säger Farmaciförbundets ordförande Carina Jansson i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev