Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

”Djup oro” bland gotländska läkare inför omorganisation

Publicerad: 8 juni 2010, 13:04

Sjukvården på Gotland blir inte bättre av en ny organisation. Det anser 100 läkare som har skrivit under en protestlista mot kommunens planer att göra vården mer processinriktad.


På bara en vecka har protestlistan fyllts med namn från ett hundratal läkare vid Visby lasarett samt från de kommunalt drivna vårdcentralerna på Gotland.

De vill inte att den nuvarande sjukhusorganisationen vid Visby lasarett ersättas med tre verksamhetsområden där arbetet ska utgå från patientflödet i ett mer produktionsinriktat arbetssätt. Trots att beslutet om den nya organisationen ännu inte är slutligt fattat har kommunen gått ut med annons där den söker chefer till de nya verksamheterna.

Läkarföreningen på Gotland känner sig överkörd, vilket Dagens Medicins pappersutgåva rapporterade om i våras. Läkarna menar att det inte finns några belägg för att omorganisationen kommer att leda till vare sig besparingar eller bättre vård.

– Namninsamlingen ska ses som ett tecken på djup oro i läkarkåren. Vi oroar oss för att vården kommer att försämras påtagligt, säger Regina Göbel, ordförande i Gotland läkarförening, till Helagotland.se.

Relaterat material

Vårdpolitiker på Gotland kallsinniga till oroliga läkare

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev