Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Doc Morris tar ner skylt – och sätter upp ny

Publicerad: 11 juni 2013, 12:44

Den här veckan får Doc Morris 77 apotek en ny namnskylt – Lloyds Apotek.


I höstas sålde apotekskedjans ägare Celesio namnet Doc Morris till Zur Rose, i samband med en större affär. Redan då stod det klart att de svenska Doc Morris-apoteken skulle få ett nytt namn och det namnet blev Lloyds, ett apoteksnamn som redan finns i andra europeiska länder under Celesios paraply.

– Vi har börjat profilera om samtliga apotek och kommer att vara klara i slutet på den här veckan, säger Fredrik Ljungström, marknadsdirektör på Lloyds Apotek/Doc Morris.

Butikskonceptet kommer också att se lite annorlunda ut, med mer fokus på hudvård och värk.

– Det kommer att lanseras under sommaren. Vi kommer att tydliggöra vår expertis inom hud och värk. Det handlar både om produktutbud och kunskap och ny teknik, som interaktiv teknik i form av touch screens som ger produktkunskap. Sen kommer vi också att lansera en hudanalysmaskin som mäter fuktighet och ph-värdet, så vi kan matcha behov mot produkter.

I samband med namnbytet skapas också en ny kundklubb där medlemmarna kommer att få återbäring om de lämnar tillbaka gamla mediciner, för att uppmuntra miljömedvetenhet.

På torsdag öppnar kedjans 78:e apotek, i Malmö i köpcentret Triangeln, där hela det nya konceptet kommer att lanseras som pilot.

Relaterat material

Ännu inte klart för namnbyte

Doc Morris blir Lloyds

CHARLOTTA KJELLBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev