Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Doc Morris vd slutar

Publicerad: 3 augusti 2011, 11:18

Uppdraget att starta Doc Morris apotek i Sverige var tidsbegränsat från början, berättar Mads Haaland-Paulsen för Dagens Apotek. Nu slutar han och flyttar hem till Norge. (Ny version 2/8, kl 16.30)


I mitten av augusti lämnar Mads Haaland-Paulsen jobbet som vd för Doc Morris.

– Jag hade ett tidsbegränsat uppdrag, att starta och etablera Doc Morris på den svenska apoteksmarknaden. Nu är det uppdraget avslutat. Därför är det en bra tid för mig att lämna över till någon annan och återvända till Norge, lagom för att mina barn ska kunna börja skolan i höst, säger han till Dagens Apotek.

Du har arbetat som vd för Doc Morris i Sverige i två och ett halvt år. Var det inte tänkt att du skulle arbeta längre period än så?

– Vi har jobbat med att etablera Doc Morris sedan början av 2007, så jag har jobbat med detta i 4,5 år. Jag upplever att vi har kommit dit som målsättningen var när vi startade, säger Mads Haaland-Paulsen.

Redan i slutet av 2011 ska Doc Morris ha upp emot 100 apotek i drift i Sverige, skriver företaget i ett pressmeddelande. Vd-bytet motiveras med att Doc Morris nu går in i en ny utvecklingsfas där bland annat lönsamheten ska ökas.

Att du slutar nu, har det något samband med att det första bokslutet visade på minus 120 miljoner kronor under ett halvår?

­– Nej, det har det inte. Vi valde ju att inte köpa apotek utan att etablera från grunden. Därmed investerar vi mycket de första åren, både genom att bygga nya apotek och genom att driva dem till en mogen nivå. Det var inte planerat för någon vinst de första åren, så det är helt enligt plan, säger Mads Haaland-Paulsen.

Åren på Doc Morris har varit mycket intensiva men spännande, tycker han.

– Det roligaste har varit att bygga en organisation och få lov att lära känna så många duktiga människor, säger han.

Mads Haaland-Paulsen har arbetat i elva år inom Celesio, som äger Doc Morris. Nu lämnar han även koncernen.

– Det är tid för mig att göra något annat och jag ser fram emot det. Jag har också lovat min familj att ägna lite mer tid åt dem.

I höst blir det därför några månaders ledighet, innan han börjar fundera på vad han ska göra härnäst. Av konkurrensskäl får inte Mads Haaland-Paulsen ägna sig åt apoteksverksamhet i Sverige under den första tiden, men han utesluter inte nya jobb i branschen.

– Det finns ingen plan på det, men man vet aldrig vad som väntar i framtiden. I första hand tänker jag mig att arbeta med något annat än apotek, säger han.

Beslutet att sluta i augusti fattade Mads Haaland-Paulsen ett bra tag före sommaren. Men det blir ändå en vakant tjänst på vd-stolen och rekryteringen pågår. Den nya vd:n väntas vara utsedd inom de närmaste månaderna, enligt ett pressmeddelande från företaget.

Till dess ska ledningsgruppen i Doc Morris i Sverige rapportera till Mike Oldfield, som är operativ chef för Doc Morris International Retail och medlem av styrelsen för Doc Morris Sverige.

– Jag vill tacka Mads för hans stora arbete som pionjär på den svenska apoteksmarknaden. Den fina start kedjan har fått i Sverige är tack vare hans framgångsrika etablering av organisationen, säger Mike Oldfield i ett pressmeddelande.

Relaterat material

Miljonminus succé för Doc Morris

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev