Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Dubbla chefläkare i Varberg

Publicerad: 9 december 2009, 08:59

Konfliktdrabbade Sjukhuset i Varberg är nu klart med tillsättningen av chefläkaruppdraget. Bengt Karlsson och Christer Allenmark ska dela på rollen som chefläkare.


Dagens Medicin har vid ett flertal tillfällen rapporterat om de konflikter mellan sjukhusledning och läkare som under en tid har präglat Sjukhuset i Varberg. Inom loppet av några veckor tidigare i höstas lämnade tre chefer sina uppdrag på grund av de infekterade motsättningarna.

I början av september lämnade verksamhetschefen på medicinkliniken, Görel Sundbeck, sin post. Strax därpå avgick också den hårt kritiserade sjukhuschefen Kristina Wallentin och bara två veckor senare valde även chefläkaren Gösta Rüter att lämna sin tjänst.

Sedan Gösta Rüter slutade har Bengt Karlsson, specialist i obstetrik, varit tillförordnad chefläkare. Nu är det alltså beslutat att Bengt Karlsson fortsätter som chefläkare och från och med den 1 januari 2010 får sällskap av Christer Allenmark, i dag verksamhetschef på ortopedkliniken, som blir biträdande chefläkare.

– Chefläkarfunktionen blir mindre sårbar när två personer delar på uppdraget. Dessutom kan man som chefläkare inte hantera anmälningsärenden som rör den egna kliniken. Jag är väldigt glad för att Bengt och Christer kan säkra den här viktiga funktionen på Sjukhuset i Varberg, säger den nye sjukhuschefen Anders Dybjer i ett pressmeddelande.

Relaterat material

Chefläkare i Varberg slutar

Sjukhuschef i Varberg slutar

Kritiserad verksamhetschef på Sjukhuset i Varberg slutar

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev