fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Efterfrågar kriskommission för Sus

Publicerad: 18 oktober 2012, 07:39

Vårdförbundet i Skåne vill tillsätta en kriskommission för att granska Skånes universitetssjukhus.


– Den senaste krisen inom barnsjukvården är bara en i raden. Sjukhuset har blivit kostnadsdrivande i stället för kostnadseffektivt. Så här kan det inte fortsätta, säger Mats Runsten, ordförande på Vårdförbundets lokalavdelning i Skåne, till Vårdfokus.

Barnsjukvårdens divisionschef larmade i veckan om att det saknas minst 40 sjuksköterskor. Tidigare har sjukhuset tvingats stänga vårdavdelningar på grund av personalbrist. Samtidigt uppger Vårdförbundet att arbetsbördan blivit allt tyngre för befintlig personal. Därför efterfrågar Mats Runsten en kriskommission som ska utreda om det är bra att ha ett storsjukhus.

Enligt Vårdförbundets huvudskyddsombud på Skånes universitetssjukhus får vårdpersonal allt oftare arbeta varannan helg för att försöka lösa personalbristen, något medlemmarna inte orkar med i längden. Det kommer att leda till personalflykt, tror både hon och Mats Runsten.

– Anställningsstopp med allt vad det innebär av tyngre arbetsbörda och mindre vila riskerar leda till att sjukhuset tappar ännu mer kompetent personal, säger Mats Runsten till Vårdfokus.

Relaterat material

Sjuksköterskebrist på Sus

Beslut om akutplatser i Lund skjuts upp

4 000 underskrifter mot nedskärningar

”Sjukhuset har valt det här sättet”

”Väldigt dålig personalpolitik”

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev