Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Egna lotsar ska leda äldre rätt

Publicerad: 15 augusti 2006, 07:56

Stockholms läns landsting vill, i samarbete med kommunerna i länet, erbjuda särskilda vårdlotsar för äldre. Det ska räcka med att ringa ett telefonnummer för att få hjälp med vård, omsorg och hemtjänst.


Ett försök med vårdlotsar för äldre pågår redan i Järfälla kommun norr om Stockholm. Under hösten ska äldre i Huddinge och Botkyrka söder om staden få samma möjlighet att enkelt få hjälp att hitta rätt i vård- och omsorgsorganisationen.

I ett pressmeddelande lovar sjukvårdslandstingsrådet Inger Ros (s) att införa vårdlotsar och hälsosamtal för alla äldre över 65 år, om socialdemokraterna vinner valet.

Tanken med vårdlotsar eller vårdkoordinatorer har tidigare aviserats av socialdemokraterna på nationell nivå. I förra veckan gick moderatledaren Fredrik Reinfeldt ut med samma idé.  Cancersjukvården i Stockholms läns landsting håller nu på att bygga upp en organisation som ska erbjuda alla cancersjuka kontakt med en särskild sjuksköterska som ska stötta den sjuka i sina kontakter inom sjukvården.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News